Изпълнителният директор на Българския футболен съюз - Борислав Попов, коментира в

...
Изпълнителният директор на Българския футболен съюз - Борислав Попов, коментира в
Коментари Харесай

Попов: За първи път отказ за предоставяне на спортно съоръжение е позоваване на строителя

Изпълнителният шеф на Българския футболен съюз - Борислав Попов, разяснява в изявление за Българска национална телевизия преместването на футболната евроквалификация България - Унгария на 16 ноември от София в Пловдив. 

" По отношение на изказването на кмета на Пловдив, фактически настояването на Футболния съюз за даване на стадион " Христо Ботев " е направено на 6 ноември. На 3 ноември УЕФА предложи смяна на стадиона и предложи това да бъде стадиона " Христо Ботев ". На 6 ноември първия работен ден след локалните избори, настояването беше направено в сходство с меморандума, който имаме подписан с община Пловдив. На 6,7, 8 ноември няма никаква реакция от строителя на стадиона ", разгласи Борислав Попов в особено изявление за Българска национална телевизия.

" Припомням, че стадионът има позволение за прилагане, издадено от Държавната-приемателна комисия на Министерството на районното развиване и благоустройството. Това позволение не е оттегляно или анулирано, това значи, че този стадион може да се употребява и, както сте видяли, той се е употребил за мачове от вътрешното състезание ", изясни Попов.

Според него строителят на стадиона няма отношение към сигурността на провеждането на една футболна среща.

" Съгласно настоящия закон за противообществени прояви по време на спортни събития разпорежда отговорността за осъществяване на футболни срещи на Българския футболен съюз и на органите на полицията. Самият строител има отношение към неговите постройки, които той е построил. Вътре в стадиона няма никаква строителна техника, извън пред централния вход няма никаква техника. Тези тръби или част от структури, които бяха услужливо показани са надалеч настрана от самия стадион и нямат отношение към публиката и формалните лица, които биха влезнали откъм централния вход на стадиона ", съобщи Попов.

" За първи път в моята процедура отвод за даване на спортно оборудване е позоваване на строителя, който извършва някаква социална поръчка. На самия стадион няма обособена строителна площадка. Този стадион е толкоз прекрасен, че мирише на футбол, държа на скрийншот едно известие от администрацията на община Пловдив от събота - 10:48 ч., в което ми пишат " Господин Попов, нямате проблеми, община Пловдив ще издаде заповед за използването на стадиона. ", сподели още Борислав  Попов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР